Patrick Radden Keefe in Nederland

Dinsdag 21 september verschijnt ‘Het pijnstillerimperium: De geheime familiegeschiedenis achter de opiatencrisis. ‘ van Patrick Radden Keefe (vertaald door Hans E. van Riemsdijk).

De naam Sackler prijkt groots op de muren van het Louvre, het Metropolitan Museum of Art, Oxford en Harvard University. De familie staat bekend om de omvangrijke donaties aan kunst en wetenschap. De bron van het familiefortuin was jarenlang onbekend, totdat uitkwam dat de Sacklers miljarden verdienden aan het produceren en op de markt brengen van de pijnstiller OxyContine. Dit verslavende medicijn was de aanjager van de wereldwijde opiatencrisis die honderdduizenden mensen fataal werd.

In dit literaire meesterwerk onthult Patrick Radden Keefe de schokkende waarheid die schuilgaat achter een van de rijkste en meest gesloten families ter wereld. Het pijnstillerimperium is het verhaal van de opkomst en de val van een Amerikaanse dynastie, en een aanklacht tegen de hebzucht van de superrijken in de eenentwintigste eeuw.

Benieuwd naar het boek én wil je de auteur zien? Dat kan!

Op maandag 27 september geeft Patrick Radden Keefe de Gerard van Westerloolezing. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Op dinsdag 28 september vertelt hij in Brussel (BE) over narrative journalism en Het pijnstillerimperium. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Op woensdag 29 september organiseert het John Adams Institute een avond met Patrick Radden Keefe in de OBA. Eelco Bosch van Rosenthal gaat hier in gesprek met Keefe over Het pijnstillerimperium. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Dit boek zal je bloed doen koken […] Een vernietigend portret van een familie die door hebzucht gedreven wordt en die weigert ook maar een greintje verantwoordelijkheid te nemen voor wat zij teweeg heeft gebracht.’

John Carreyrou, auteur van Bad Blood, in The New York Times