Justine Picardie

Miss Dior

Ze zat bij het verzet, overleefde Ravensbrück en groeide uit tot de muze van het iconische modehuis

In dit prachtige boek van Justine Picardie lees je over het indrukwekkende leven van Catherine Dior. Leer hoe haar lijdensweg haar broer, Christian Dior, aanzette tot een nieuwe kledingstijl en hoe haar liefde voor rozen hem inspireerde om het bekende parfum te maken. Dit boek heeft honderden fraaie kleurenfoto’s die het lezen een echte belevenis maken.

Paperback: € 29,99
E-book € 14,99

Lees meer over

Schitterend boek over de ware inspiratie achter het Dior parfum

Als in juni 1940 de swastikavlaggen wapperen van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren, richt modeontwerper Christian Dior zich op zijn werk. Zijn zus Catherine sluit zich aan bij het verzet. Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück.
Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.
Miss Dior laat zien hoe achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld verborgen dieptes schuilgaan. Een onvergetelijk en indrukwekkend verhaal dat je ademloos achterlaat.

Lees hieronder de eerste bladzijden uit Miss Dior:

Justine Picardie is auteur van vijf bestsellers, waaronder de memoir Voor altijd en eeuwig over de onverbrekelijke band tussen twee zussen. Zij schrijft voor Harper’s Bazaar, waarvan ze jarenlang hoofdredacteur is geweest. Eerder schreef ze voor The Sunday TimesThe TelegraphObserver Magazine en Vogue.