Sally Bedell Smith

Koningin Elizabeth II
De biografie

‘Een excellente, alomvattende biografie.’ The New York Times

**** de Volkskrant

De geactualiseerde herdruk van Koningin Elizabeth II. De biografie is nu verkrijgbaar. Deze definitieve biografie van de langst regerende vorstin ooit is verrijkt met een epiloog van royalty-expert Rick Evers naar aanleiding van haar overlijden. Inclusief zwart-witfoto’s en twee fullcolour beeldkaternen.
 
HET WARE VERHAAL ACHTER THE CROWN
Koningin Elizabeth II (1926-2022) regeerde meer dan zeventig jaar over Groot-Brittannië en het Gemenebest. Sinds ze in 1952 koningin werd van het Verenigd Koninkrijk, ontmoette ze koningen, wereldleiders en beroemdheden. Ze zag haar land en de wereld veranderen. Hoe slaagde Elizabeth erin de Britse monarchie toekomstbestendig te maken? Hoe wist ze haar mysterieuze uitstraling en populariteit in te zetten ten faveure van haar land?

Paperback: € 24,99
E-book € 14,99

Lees meer over

Ongeëvenaarde toegang tot het hof

Op basis van talloze privédocumenten en niet eerder gepubliceerde interviews, schetst Sally Bedell Smith een intiem portret. Elizabeth wordt alom geroemd als een hardwerkende, deskundige vrouw. Ze balanceerde voortdurend tussen traditie en moderniteit, tussen werk en familie. Niet eerder kwamen we zo dicht bij de langstregerende vorstin ter wereld, de mater familias van de Windsor-dynastie: Koningin Elizabeth II.

‘Fantastisch geschreven, vol inlevingsvermogen – een onthullende blik op het hof.’  – Walter Isaacson, biograaf van o.a. Albert Einstein en Steve Jobs

‘Sally Bedell Smith geeft je de illusie dat je de koningin persoonlijk kent.’ The Economist

Lees hieronder de twee bladzijden uit Koningin Elizabeth II. De biografie:

Leesfragment Koningin Elizabeth II. De biografie

Sally Bedell Smith

Sally Bedell Smith schreef biografieën over onder andere koningin Elizabeth II, prinses Diana, John en Jacqueline Kennedy en Bill en Hillary Clinton. Ze werkte bij Time en The New York Times en is sinds 1996 redacteur bij Vanity Fair.

Redactie Uitgeverij Nieuw Amsterdam over Koningin Elizabeth II

‘Koningin Elizabeth gaf tijdens haar leven nooit een interview. Dat blijkt geen enkel probleem voor de zeer ervaren biografe Sally Bedell Smith: ze sprak met vele familieleden, vrienden en paleismedewerkers. Dat leidt tot een fascinerend portret van een iconische vorstin.’


Misschien ook interessant:

Prins Charles

Een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon

Tegendraads, spiritueel, hartstochtelijk: in de verrassende biografie Prins Charles laat Sally Bedell Smith de ware Charles zien, met al zijn ambities, overtuigingen en onzekerheden. De auteur voert ons door zijn eenzame kinderjaren en moeilijke middelbareschooltijd. Bedell Smith beschrijft onomwonden de vele liefdesaffaires, en we maken kennis met Charles’ intellectuele passies, zijn activiteiten als ondernemer en spirituele zoektocht.
Dit is de eerste gezaghebbende biografie dat een ander licht werpt op de dood van Diana, het huwelijk met Camilla en de voorbereidingen op de troon. Op basis van uitgebreid onderzoek en honderden exclusieve interviews schets Bedell Smith een veelzijdig beeld van een man wiens leven complexer, tragischer maar ook opwindender is dan we tot nu toe wisten.


De Palace Papers

Het onthullende verhaal van de Windsors – van Camilla tot Meghan

In De Palace Papers beschrijft de bekroonde onderzoeksjournalist Tina Brown hoe de oude koningin in de afgelopen 25 jaar de regie over haar familie heeft proberen te behouden. Als geen ander weet Brown, voormalig hoofdredacteur van Vanity Fair en The New Yorker, de wederopstanding van Camilla en de stormachtige opkomst van Kate en natuurlijk Meghan te verklaren. Met gevoel voor detail beschrijft ze het keurslijf waarin Charles, Andrew, William en Harry werden grootgebracht, en hoe de affaire rond prins Andrew opnieuw bewijst dat niemand groter is dan The Firm.

De Palace Papers bevat een schat aan informatie en smakelijke anekdoten.’ de Volkskrant