
Mounir Samuel
Je mag ook niets meer zeggen
Een nieuwe taal voor een nieuwe tijd
Dé blauwdruk voor een inclusieve, veilige en toegankelijke taal voor iedereen
Een heldere gids die ons leert hoe we waardegericht met elkaar kunnen omgaan
Onmisbare opvolger van de veelgebruikte ‘Waarden voor een nieuwe taal’. Zeer geschikt voor bedrijven, overheid, onderwijs, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties.
Lees meer over
↓
Over het boek
Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe taal. Maar wie weet eigenlijk nog wat je wel en niet tegen wie kunt zeggen? In Je mag ook niets meer zeggen maakt Mounir Samuel met humor duidelijk op welke manieren een taal kan uitsluiten en wat we daaraan kunnen doen. Hij zet je aan het denken en schuwt geen taboe of ongemak. Dit is een boek voor iedereen die streeft naar een inclusieve, veilige en toegankelijke omgeving, op het werk, in de klas, het theater, de dokterspraktijk of thuis. Het is geen checklist of verbodenwoordenlijst, maar een heldere gids die ons leert hoe we waardegericht met elkaar kunnen omgaan. Dit is dé blauwdruk voor een Nederlandse taal van en voor iedereen.
Over Je mag ook niets meer zeggen:
‘Het lijstje opdrachtgevers van Mounir Samuel is indrukwekkend: van het Nederlands Dans Theater tot Reclassering Amsterdam, van Rijkswaterstaat tot de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. En dat is begrijpelijk, want hij zet iedereen die op zijn pad komt in beweging: op weg naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gehoord wordt. Nu ook in boekvorm!’ – Uitgever Janneke Louman

Het boek Je mag ook niets meer zeggen van Mounir Samuel inkopen voor uw bedrijf?
Vanaf 10 stuks te bestellen
Koop via
Preview



Koop via
Over de auteur

Mounir Samuel
Mounir Samuel is politicoloog, auteur en journalist. Zijn reportages werden bekroond met de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs en de Lira Correspondentprijs. Winq Magazine kende hem de eretitel toe van ‘Changemaker of the decade‘.
Hij trainde in het afgelopen jaar tal van bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland en Vlaanderen in wat hij waardegerichte communicatie en een diversvaardige organisatiecultuur noemt.