Het verhaal van Nederland

Florence Tonk

Waar komen we vandaan? Hoe zijn we geworden wie we zijn? Het verhaal van Nederland neemt je mee op een ontdekkingsreis door onze geschiedenis, van de prehistorie tot nu.

Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten van gerenommeerde experts vertelt Het verhaal van Nederland over bekende én onbekende episodes uit onze geschiedenis. Dat verhaal, dat ook te zien is op tv, doorkruist alle provincies, alle gelederen van de samenleving, en gaat over gouden bergen en zwarte bladzijden. Van De Bello Gallico van Julius Caesar tot de Tachtigjarige Oorlog. Van de Friese koning Radbod tot de Patriottentijd. En van de slavenhandel in de zeventiende eeuw tot aan de strafkolonie in Veenhuizen.

Hardcover boek: €24,99

Lees meer over

De tv-serie

Het verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden. Niet eerder is onze geschiedenis, en hoe dit ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn, op deze manier tastbaar gemaakt. In een 10-delige televisieserie, vanaf 2 februari om 20.30 uur op NPO1, neemt acteur en verteller Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. Zijn rol als verteller maakt dat hij op elke plek van betekenis bezoekt en soms midden in het drama opduikt. Daarnaast wordt zijn vertelling gecombineerd met het commentaar van deskundigen.

Bron: NTR

Redactie Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Het verhaal van Nederland wordt dé grote geschiedenisserie van dit jaar. In Denemarken hield het origineel wekenlang miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. De serie is uniek, met veel gedramatiseerde scènes die aaneengeregen worden door Daan Schuurmans. Historici en deskundigen vertellen over objecten uit musea en over locaties die in de scènes aan bod komen. Het boek bij de tv-serie is toegankelijk, beeldend en meeslepend. Het volgt de tv-serie, maar kan ook heel goed op zichzelf gelezen worden.’

De Romeinen

Bekijk alvast de tijdbalk uit het hoofdstuk over De Romeinen

Koop via

De Republiek

Bekijk alvast de tijdbalk uit het hoofdstuk over De Republiek

Video: Het verhaal van Nederland

Bekijk alvast de beelden uit het boek

Koop via

Florence Tonk is schrijver. Op basis van de scripts, expert-interviews en de uitvoerige research van de redactie bij de tv-serie schreef zij dit boek.

Romans van haar hand zijn Blijf bij ons (2010) en IJsheiligen (2017). Blijf bij ons werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs en de Vrouw & Proza Debuutprijs. Ze publiceerde dichtbundels: Anders komen de wolven (2006), Rijgen (2013) en Half heel (2021).