Het pijnstillerimperium

Hoe een familie miljarden verdiende aan een verslavend medicijn

De naam Sackler prijkt groots op de muren van het Louvre, het Metropolitan Museum of Art, Oxford en Harvard University. De familie staat bekend om de omvangrijke donaties aan kunst en wetenschap. De bron van het familiefortuin was jarenlang onbekend, totdat uitkwam dat de Sacklers miljarden verdienden aan het produceren en op de markt brengen van de pijnstiller OxyContine. Dit verslavende medicijn was de aanjager van de wereldwijde opiatencrisis die honderdduizenden mensen fataal werd.
In dit literaire meesterwerk onthult Patrick Radden Keefe de schokkende waarheid die schuilgaat achter een van de rijkste en meest gesloten families ter wereld. Het pijnstillerimperium is het verhaal van de opkomst en de val van een Amerikaanse dynastie, en een aanklacht tegen de hebzucht van de superrijken in de eenentwintigste eeuw.

“Een fascinerende geschiedenis […]. Als er een non-fictie-tegenhanger zou bestaan van de Great American Novel dan zou dit boek daar een geslaagd voorbeeld van zijn.”

●●●●● NRClees hier verder

Kijk hier

Eelco Bosch van Rosenthal over de beruchte ‘pijnstiller familie’ Sackler bij Khalid & Sophie

Preview van ‘Het pijnstillerimperium’

Lees alvast de eerste pagina’s van ‘Het pijnstillerimperium’

Kijk hier

Patrick Radden Keefe bij het OBA Theater in samenwerking met het John Adams Institute

Koop via

“Een pageturner van jewelste! Patrick Radden Keefe schrijft een uiterst actuele aanklacht tegen de macht en de arrogantie van het grootkapitaal. Het gebrek aan moreel kompas en empathie is ontluisterend – en juist daarom wil je alles van de Sacklers weten.”

Redactie Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Patrick Radden Keefe is schrijver en is als journalist verbonden aan The New Yorker. Hij schreef ‘Zeg niets. Moord en verraad in Noord-Ierland’, dat werd onderscheiden met de National Book Critics Circle Award en werd uitgeroepen tot een van de tien beste boeken van 2019 door The New York Times Book Review, The Washington Post en The Wall Street Journal. Hij is het brein achter en de host van de veelgeprezen podcast Wind of Change.

Luister naar een introductie van ‘het Pijnstillerimperium’

alleen beschikbaar in het Engels

Nu te koop