Erik Mouthaan

New York, de gedroomde stad

New York van binnenuit door rtl-correspondent!

Het boek New York de gedroomde stad van Erik Mouthaan lees je over New York van binnenuit. Jaarlijks bezoeken 235.000 Nederlanders New York, maar weinig weten zoveel over deze beroemde stad als Erik Mouthaan, die er al 15 jaar werkt en woont. New York, de gedroomde stad is een ode aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt, waar iedereen een nieuw leven kan beginnen, of daarvan kan dromen.

Paperback: € 21,99
E-book € 9,99

Lees meer over

Prachtige verslag over de mooiste stad ter wereld.

Als jongen droomde hij al van New York. Sinds 2006 woont hij er als correspondent voor RTL Nieuws. Erik Mouthaan is een echte New Yorker geworden. In zijn boek gaat hij op zoek naar wat die ‘greatest city on earth’ zo uniek en verleidelijk maakt. Heel veel onderwerpen passeren de revue: de overweldigende skyline, de verslavende energie van de stad, de enorme woonlasten, de hypes, de gentrificatie, de grote verschillen tussen rijk en arm.
Op zijn ontdekkingstocht ontmoet hij unieke stadgenoten: een man die via een iPad wolkenkrabbers in het licht zet, een vrouw die illegaal is en toch een zaak met acht medewerkers runt, een rouwende man die nog steeds de stoffelijke resten zoekt van zijn broer die op 11 september 2001 als brandweerman omkwam.

Lees hieronder de eerste bladzijden uit New York, de gedroomde stad:

Koop via

Erik Mouthaan (1973) is journalist, schrijver en podcastmaker. Sinds 2006 is hij Amerika-correspondent voor RTL Nieuws en doet hij verslag van alle grote nieuwsgebeurtenissen in de Verenigde Staten. Eerder verscheen bij Nieuw Amsterdam Tijd voor verandering: Barack Obama en de toekomst van Amerika. Mouthaan woont op Manhattan.