Douglas Stuart

Mungo

De nieuwe roman van de auteur van Shuggie Bain

Op 7 april verschijnt wereldwijd de nieuwe roman Mungo van Booker Prize-winnaar Douglas Stuart. Van zijn debuutroman Shuggie Bain zijn in Nederland meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Ook stond de roman op de shortlist van de National Book Award en de Kirkus Prize. 

Paperback: € 22,99
E-book € 12,99

Lees meer over

Een moderne klassieker over eerste liefde tussen twee jongens.

De protestantse Mungo en de katholieke James leven in de hypermannelijke en gevaarlijke buitenwijken van Glasgow. Ze zouden vijanden moeten zijn maar hun vriendschap verandert langzaam in liefde. Mungo moet er alles aan doen deze ware liefde geheim te houden – met name voor zijn oudere broer Hamish, een meedogenloze bendeleider. Dan stuurt Mungo’s moeder hem met twee onbekenden op een kampeertrip die zijn leven voorgoed verandert. Vindt hij de moed en de kracht terug te keren en is er een toekomst voor Mungo met James?

Lees hieronder de eerste bladzijden uit Mungo:

Koop via

Douglas Stuart

Douglas Stuart groeide op in Glasgow en werkt in New York. Hij schreef tien jaar aan zijn autobiografische debuut Shuggie Bain. Na afwijzingen van 32 uitgevers haalde Shuggie Bain de shortlist van de National Book Award en de Kirkus Prize en won het de grootste literaire prijs, de Booker Prize.

Redactie Uitgeverij Nieuw Amsterdam over Mungo

‘Wat was het spannend het nieuwe manuscript van Douglas Stuart te ontvangen. Maar vanaf de eerste pagina’s voelde ik alweer zo’n enorme dreiging dat ik het liefst in één ruk het hele boek uit wilde lezen. Ik zat meteen in de bittere armoede in Glasgow en bovenal in het gevoelsleven van de lieve, jonge Mungo. Net als bij Shuggie is wat Mungo mee moet maken hartverscheurend, maar godzijdank is er ook ware liefde en hoop op verlossing uit deze omstandigheden – uit onverwachte hoek!’