Tina Brown

De Palace Papers

Smeuïge informatie over het Britse koningshuis in De Palace Papers

De Palace Papers schetst een uniek en diepgravend portret. Inclusief alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van de hoofdrolspelers uit de Britse koninklijke familie in de afgelopen 25 jaar.
 
Zo onthult zij onder meer:
Dat William als kind onhandelbaar was en bekendstond als ‘basher Wills’
Hoe Charles het voor elkaar kreeg met Camilla te mogen trouwen
Welke beproevingen Kate moest doorstaan voordat William zeker was dat zij de ware is
Dat William en Harry al veel langer in onmin met elkaar leven dan werd aangenomen
Dat prins Andrew en prins Harry niet konden omgaan met hun dalende status in lijn van opvolging
Dat Meghan totaal niet was voorbereid en dus gedoemd was te mislukken als senior royal.

Paperback: € 24,99
E-book € 12,99

Een pageturner die onze blik op het Britse koningshuis voorgoed verandert.

‘Dit nooit meer’ werd het mantra van koningin Elizabeth II, kort na de tragische dood van prinses Diana. Nooit meer zou er ‘een nieuwe Diana’ mogen zijn – een lid van de koninklijke familie wiens internationale populariteit de Britse monarchie overvleugelde en zelfs op zijn grondvesten deed schudden. Bestsellerauteur Tina Brown vertelt over de schandalen, liefdesaffaires, machtspelletjes en het verraad die de Windsors de afgelopen vijfentwintig jaar hebben geteisterd. We zien de stoïcijnse vastberadenheid van koningin Elizabeth, de wederopstanding van Charles en Camilla, de spanningen tussen William en Harry en de verontrustende beschuldigingen rond prins Andrew en Jeffrey Epstein. Ondanks alle inspanningen van de monarchie lijkt ‘dit nooit meer’ dichterbij dan ooit.

Tina Brown

Tina Brown was hoofdredacteur van Tatler, Vanity Fair en The New Yorker, en een van de oprichters van Daily Beast. Ze volgt de Britse monarchie al drie decennia en heeft ongekende toegang tot insiders aan het Britse hof. Haar veelgeprezen boek De Diana legende wordt gezien als de definitieve biografie van Prinses Diana en werd een wereldwijde bestseller.

Misschien ook interessant:

Koningin Elizabeth II

De geactualiseerde herdruk van Koningin Elizabeth II. De biografieis nu verkrijgbaar. Deze definitieve biografie van de langst regerende vorstin ooit is verrijkt met een epiloog van royalty-expert Rick Evers naar aanleiding van haar overlijden. Inclusief zwart-witfoto’s en twee fullcolour beeldkaternen.

HET WARE VERHAAL ACHTER THE CROWN
Koningin Elizabeth II (1926-2022) regeerde meer dan zeventig jaar over Groot-Brittannië en het Gemenebest. Sinds ze in 1952 koningin werd van het Verenigd Koninkrijk, ontmoette ze koningen, wereldleiders en beroemdheden. Ze zag haar land en de wereld veranderen. Hoe slaagde Elizabeth erin de Britse monarchie toekomstbestendig te maken? Hoe wist ze haar mysterieuze uitstraling en populariteit in te zetten ten faveure van haar land?

Paperback: € 24,99
E-book € 14,99


Prins Charles

Een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon

Tegendraads, spiritueel, hartstochtelijk: in de verrassende biografie Prins Charles laat Sally Bedell Smith de ware Charles zien, met al zijn ambities, overtuigingen en onzekerheden. De auteur voert ons door zijn eenzame kinderjaren en moeilijke middelbareschooltijd. Bedell Smith beschrijft onomwonden de vele liefdesaffaires, en we maken kennis met Charles’ intellectuele passies, zijn activiteiten als ondernemer en spirituele zoektocht.
Dit is de eerste gezaghebbende biografie dat een ander licht werpt op de dood van Diana, het huwelijk met Camilla en de voorbereidingen op de troon. Op basis van uitgebreid onderzoek en honderden exclusieve interviews schets Bedell Smith een veelzijdig beeld van een man wiens leven complexer, tragischer maar ook opwindender is dan we tot nu toe wisten.