De derde wereld op je cv

Judith van de Kamp

Een praktische gids voor vrijwilligerswerk en stages in een ontwikkelingsland

Waterputten slaan, scholen bouwen, zieken verzorgen: jaarlijks stappen vele vrijwilligers en studenten op het vliegtuig om in Afrika, Azië of Zuid-Amerika de handen uit de mouwen te steken en werkervaring op te doen. Fantastisch, of toch niet?
Op basis van eigen ervaringen en onderzoek laat Judith van de Kamp de andere kant zien van werken in een ontwikkelingsland. Is die goedbedoelde hulp wel nuttig? Doe je het voor de ander of voor jezelf, en kan dat ook samengaan? Onverbloemd geeft Judith van de Kamp haar kijk op de zin en onzin van kortstondig werk door westerlingen. Ze laat het werkelijke leven in een ontwikkelingsland zien en geeft vele nuttige tips.
De derde wereld op je cv is een praktische en kritische gids om van je verblijf een echt onvergetelijke ervaring te maken.

Ontmoetingen met mensen in andere culturen kunnen je verrijken, maar het kan soms wringen. Zelfs wie de beste bedoelingen heeft, maakt fouten. Wie overweegt als vrijwilliger of stagiair naar een ontwikkelingsland te gaan, doet er goed aan deze gids te lezen.Jan Pronk

ISBN: 9789046823286 | € 17,99 | Paperback, 224 blz. | 05-03-2019