Crossing Border: Douglas Stuart en Claire Keegan

Interviews met auteurs Douglas Stuart (Shuggie Bain) en Claire Keegan (Dit soort kleinigheden) op 6 november op Crossing Border in Den Haag.

Op 6 november 2021 zijn onze schrijvers Douglas Stuart en Claire Keegan te vinden op Crossing Border!

Douglas Stuart zal ’s middags in gesprek gaan met Hans Bouman, die hem eerder dit jaar voor de Volkskrant interviewde over Shuggie Bain. Stuart won met deze roman in 2020 de Booker Prize. Het verpletterende boek gaat over Hugh ‘Shuggie’ Bain, die in de jaren tachtig zijn jeugd doorbrengt in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij ‘anders’ is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.

Stuart is ook kort in het avondprogramma te zien.

Claire Keegan zal ’s avonds met Helena Hoogenkamp in gesprek gaan over Keegan’s nieuwe novelle Dit soort kleinigheden (verscheen deze week). Het is een virtuoos verhaal over moed – en de prijs daarvan – in het katholieke Ierland van de jaren tachtig. Douglas Stuart is al fan.

Keegan staat ’s middags ook kort in Stanza Bookshop.

Check het blokkenschema voor de exacte tijden en locaties.

Wil jij er ook bij zijn? Tickets voor het interview met Douglas Stuart zijn helaas uitverkocht, maar bij Claire Keegan is nog plek! Haal ze snel via de website van Crossing Border: https://www.crossingborder.nl/nl-NL/programme/nl-nl-dit-soort-kleinigheden,-in-gesprek-met-claire-keegan