Cyril Azouvi en Julian Peltier

1942 in infographics

Keerpunt in de Tweede Wereldoorlog

Spectaculaire verbeelding van keerpunt in WOII

Nieuw deel in succesvolle Infographics-serie
Niet eerder werd dit uitzonderlijke oorlogsjaar zo indringend in beeld gebracht, met ruim honderd infographics en verhelderende teksten, gebaseerd op de meest recente historische kennis. 1942 in infographics is een overrompelend boek over het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer over

Over het boek

1942 is het jaar waarin de dynamiek van de Tweede Wereldoorlog op vele fronten in de wereld ingrijpend verandert. Door talrijke militaire overwinningen en technische ontwikkelingen, zoals de atoombom, komt na de Duitse dominantie in Europa en die van Japan in de Grote Oceaan, het initiatief weer bij de geallieerden te liggen.

In augustus 1942 beginnen de Duitsers de Slag om Stalingrad, die ze zes maanden later dramatisch verliezen. Ook vindt in 1942 de Wannseeconferentie plaats, waarin een besluit valt over de Endlösung der Judenfrage, waarmee de Holocaust een industriële dimensie krijgt.


Over De Tweede Wereldoorlog in infographics:

‘Een indrukwekkend boek. ****’ AD

‘Een must have voor iedereen die in de Tweede Wereldoorlog is geïnteresseerd.’ Historisch Nieuwsblad

Koop via

Preview

Koop via

Over de auteurs

Julien peltier is historicus en datadesigner. Hij schrijft voor verschillende bladen, waaronder Guerre & Histoire. Hij is de coauteur van een infographics over de Franse Revolutie.

Cyril Azouvi is journalist en auteur. Hij schrijft regelmatig artikelen voor onder meer National Geographic en Geo.

Koop via